Toni Lirio: Volem que el nostre club sigui més fort i reconegut

Entrevista a Toni Lirio, president de l’AB Premià

La nova junta directiva del club ja porta sis mesos en funcionament, quin balanç fa i quines són les novetats per a aquesta temporada?

El balanç en general és positiu. No ha estat fàcil compaginar el final de cicle de l’anterior junta amb la nova forma de treballar de l’actual i sempre és complicat agafar un projecte a meitat de temporada. Hem hagut de cobrir la baixa de l’anterior secretari tècnic i no ha estat fácil, perquè l’objectiu era que tant jugadors com entrenadors del club notessin els canvis el menys possible i no afectés al rendiment de final de temporada. Sis mesos després em quedo amb la complicitat que hem trobat tots els membres de la meva junta, l’afecte rebut per part dels socis i la inestimable ajuda d’entrenadors i jugadors del club. Aquest any com a objectiu principal esperem mantenir la categoria del sènior femení a primera catalana i tenim moltes esperances dipositades en el sènior masculí, que haurà de lluïtar per l’ascens. La plantilla està mentalitzada i s’ha reforçat amb diversos jugadors per intentar assolir la fita. A nivell de base, la nostra intenció és seguir formant jugadors i jugadores, que se sentin identificats amb el club i que sàpiguen que són el present i el futur de l’entitat. Hi haurà novetats en la direcció esportiva i en la promoció exterior del club. Creiem que Premià ha de ser un gran aparador per promocionar el nostre bàsquet. Hi ha molts projectes que es donaran a conèixer durant aquest any.

Quina herencia ha rebut de la junta anterior?

Aquest és un tema que no em cansaré de repetir: crec que l’anterior junta va realitzar un gran treball, i ho valoro més ara, que ho veig des de dins i sóc més conscient del temps que s’ha de dedicar perquè el club funcioni correctament. La nostra presidenta Neus Plaza va realitzar un treball admirable i ha fet un bon traspàs a la nova junta, amb tot el suport. Encara dura a dia d’avui. Està sempre atenta i disposada en ajudar sempre en tot el que necessitem. Només li podem donar les gràcies pel seu treball, a ella i a la resta de membres de l’anterior junta.

Com queda organitzada l’àrea esportiva?

L’àrea esportiva és un projecte que encapçala Alfonso Gijón, persona de la nostra confiança i que alhora fa les funcions de director esportiu. Treballa conjuntament amb Enric Cervera, que s’encarrega de la coordinació femenina, i amb en Rafa Perdiguero, un puntal del club que coordina els equips maculins. Crec que entre els tres formaran un excel·lent equip i, sens dubte, tenen la responsabilitat de portar esportivament a l’AB Premia el més amunt possible. Això sí, sense perdre la nostra identitat com a club formatiu.

Quins són els objectius esportius del club?

Mantenir la primera catalana del sènior femení será fonamental i seguir creixent per no quedar-nos només en això. Potser és una mica ambiciós, però va una mica amb l’ADN d’aquesta directiva. Sempre en volem més. Lògicament l’altre puntal bàsic és el sénior masculí: ha d’aconseguir sortir de tercera catalana i arribar al lloc on li pertoca. Hi confiem molt. Crec que situar els sèniors en les millors categories possibles és indispensable. És un aparador que necessitem per ajudar a promocionar el club. Tant o més important que això és potenciar la joia de la nostra corona, la base del club. De tots els nostres jugadors i jugadores depèn el futur de la nostra entitat. Amb l’ajuda de tots ells i el gran cos tècnic que tenim, esperem que en uns pocs anys poguem competir a les millors categories possibles.

Al final de la temporada passada es va fer una campanya de captació de jugadors, quin balanç fa?

Es va fer un gran treball per part de la nostra gent de comunicació i els resultats van arribar just on més ho desitjàvem: a l’esport base. L’Escoleta ha rebut molts nens i nenes nous gràcies a aquesta promoció i ara són més premianencs i premianenques els que poden jugar a básquet. A més, també hem pogut compensar molts equips que, per falta de jugadors, tenien davant un dubtós recorregut competitiu. Entre tots hem fet un gran treball en molt poc temps.

Què pretén el club amb la nova web?

La intenció és clara: acostar-nos una mica més a la nostra gent, als jugadors, als socis, als pares, però també volem que els de fora ens coneguin més. Fer-nos notar. Per tant, busquem promoció exterior i interior, volem que els jugadors i les seves famílies tinguin un lloc de fácil accés on conèixer de primera mà com és el seu club. Volem que el nostre principal actiu, que són els jugadors i jugadores, es vegin reflectits al web i tinguin protagonisme. Per tot això hem potenciat també les xarxes socials, per tal de mantenir ben informats els nostres socis de tots els esdeveniments. Rapidesa i claredat.

El club continua organitzant amb cert éxit el campus d’estiu i ara farà el 3×3. Cal esperar canvis en el futur en aquest tipus d’activitats?

En pocs dies es disputarà el 3×3 de l’A.B. Premia i fa només un mes va finalitzar el campus d’estiu, que considero que ha estat un èxit i cal felicitar a les coordinadores, l’Anna i la Núria Maldonado. Pel que fa al futur, l’objectiu és promocionar encara més aquestes activitats i que també hi hagi oferta per Nadal i Setmana Santa. De la mà de Jaume Comas volem situar el nostre 3X3 on creiem que es mereix i fer-lo dins del marc de les dates de juliol, coincidint amb la Festa Major, tal com es feia en anys anteriors. Esperem que la nostra àrea esportiva i social ens ofereixin sorpreses en aquest sentit.

Vol enviar algún missatge ara que comença a funcionar la nova temporada?

Vull donar la benvinguda als nous tècnics, jugadors i pares al nostre club i espero que se sentin còmodes amb nosaltres. També m’agradaria agrair als meus companys de junta l’enorme feina que han fet i que segueixen fent, agrair als tècnics del club la seva complicitat i que mai oblidin que en cada partit ens están representant. Als jugadors, que mai oblidin que defensen una samarreta amb més de 80 anys d’història i als socis demanar-los paciència i tota la col·laboració possible, ja que hem comès errors i els seguirem cometent, però treballem amb l’única finalitat de fer que el nostre club sigui més viable, més reconegut, mes fort i tot això es faci des de i per a Premià de Mar.

Força AB Premià!