Toni Lirio i Jordi Folch: “Tenim molta confiança en el futur del Club”

Entrevista a Toni Lirio i Jordi Folch, president i vicepresident del Club

L’Agrupació de Bàsquet Premià de Mar afronta la recta final de la temporada 2016-2017 amb bones sensacions i la moral alta, un club quasi centenari que vol seguir creixent a partir de donar el màxim suport a la base i fomentar el nivel competitiu dels seus equips a partir de la formació i l’educació esportiva.
En un moment en què, a més, la nova Junta Directiva del Club fa un any des de la seva posada en marxa, el tàndem que encapçala la direcció de l’A.B. Premià fa balanç del recorregut fet i explica alguns dels seus plans per a la propera temporada.
Toni Lirio, President, i Jordi Folch, Vicepresident, són el tàndem que porta les regnes del Club.

P.- Quin primer balanç feu de la temporada, a punt d’arribar al seu punt final?
R.- Molt positiva. Hem crescut en equips, jugadors, hem consolidat la base del bàsquet femení del Club, hem donat una gran empenta a ll’Escoleta Els Gafarrons i hem captat nou talent en el cos tècnic. Però un projecte com el nostre és a mig i llarg termini, per la qual cosa a nivell competitiu ens queda molt camí per recórrer encara.

P. La pedrera és molt important. Hi haurà més novetats?
R. La temporada vinent la meitat dels jugadors i jugadores de l’Escoleta pujaran a Premini i volem continuar captant jugadors a Els Gafarrons per tenir el futur assegurat. Per això estem de portes obertes fins a finals de juny. A més, estem treballant amb la idea de posar una persona del cos tècnic centrat només en els equips de cistella petita (Premini-Mini) per tal que es faci un seguiment acurat de la formació dels més menuts.

P. I amb els equips sèniors?
R. Estem molt contents amb la seva lluita però la temporada està essent irregular. Caldrà encaixar peces, fer renovació a tots els nivells i esforçar-nos tots plegats en donar el millor de nosaltres mateixos per seguir creixent.

P. L’objectiu és guanyar en competitivitat?
R. L’objectiu principal del Club és formar jugadors i jugadores des de la base que puguin participar en equips per créixer al màxim, fins on els joves puguin o vulguin, de tal manera que cada categoria tingui dos nivells i els jugadors i jugadores no hagin de marxar del Club per millorar en la seva competitivitat. I els equips sèniors hauran de ser l’emblema de tot això.

P. Caldrà per tant ampliar i millorar els equips actuals?
R. Tenim previst crear equips nous, de tal manera que tindrem més jugadors i jugadores la temporada vinent. I volem captar talent. Tot plegat és un repte organitzatiu però ens fa molta il.lusió. Estem plantant la llavor dels futurs èxits. Tenim molta confiança en el futur del nostre Club.

P.- Això és tot un repte també per al cos tècnic.
R. Totalment d’acord. Però tenim plena confiança en el nostre Director Esportiu, Alfonso Gijón, que és qui està marcant el camí a seguir amb una gran dedicació i amor pel Club. Està creant un cos tècnic de més nivell que ens ajudarà també a captar talent de fora i sobretot a donar més nivell als jugadors i jugadores de la casa.

P. Ara arriba l’estiu. Que cal esperar fins a la pretemporada?
R. Tenim molta feina. Per exemple, el torneig de 3×3 el tornem a posar a les dates que es mereix, el 8 de juliol , coincidint amb la Festa Major. El farem al Poliesportiu perquè volem millorar i que sigui una gran festa esportiva. També molts equips faran alguns tornejos d’estiu i, molt important, el 3 de juliol engegarà el Campus de Bàsquet d’Estiu 2017. El dirigirà per primera vegada l’Enric Cervera, tal com s’ha fet amb les Tecnificacions de Nadal i Setmana Santa. Volem combinar oci amb formació, per tal que el Campus sigui un lloc on continuar aprenent a jugar a bàsquet.

P. Com van les inscripcions?
R. La veritat és que estem molt sorpresos perquè ja tenim el 50% de les places reservades i encara queda més d’un mes per finalitzar les inscripcions. Segurament haurem de tancar les inscripcions abans del previst. Hem començat a fer servir les eines electròniques -et pots inscriure per la web del club- i creiem que això està funcionant com un gran servei per als socis, que ens demostren que ja ho estan valorant per la seva comoditat i efectivitat.