Enric Cervera: “Passarem grans tardes de bàsquet al Pavelló”

El sènior femení de l’Agrupació Bàsquet Premià de Mar competirà de nou a Primera Catalana el proper curs. Un fet que s’ha produït gràcies a la renúncia del Tordera, que ha pogut intercanviar la plaça de la categoria amb el nostre primer equip femení, així que sabent el gran repte que significa pel club tornar a tenir l’equip a Primera, la secretaria tècnica, amb el suport de la junta directiva, ha pres la decisió de partir de zero. Nous reptes, noves il·lusions i cares noves. Per conèixer de prop el futur entrevistem el coordinador dels equips femenins, Enric Cervera

P: Estiu dur, Enric. De molta feina.

R: Són moments per pensar en el futur i en l’estructura del club. L’estiu m´agrada perquè és l’època en què pots treballar fort per confeccionar les il·lusions de la temporada. Si ens centrem en el primer equip femení, cal dir que la notícia és que tornarem a ser de Primera Catalana. La federació sempre ens ha tingut en compte, perquè som un club amb gairebé 90 anys d’història i vam tenir l’oportunitat de fer una permuta amb el Tordera.

Per tant, heu de refer l’equip conscients que el nivell tornarà a ser alt a Primera.

Sí. L’objectiu serà més ambiciós que no només mantenir la categoria. Hem estat capaços de confeccionar una plantilla que pot competir amb els millors. Aquest any ho hem fet en molts moments, però el cert és que les jugadores amb què comptarem també permetran fer un salt qualitat per estar entre les sis primeres places de Primera Catalana.

I a més, aquest any jugareu amb l’avantatge de conèixer els equips rivals.

Sí, tot i que aquest any hi ha una reestructuració. La competició de Copa Catalunya passarà a tenir 18 equips enlloc de 20 i els 2 equips restants passaran a Primera Catalana. Amb la qual cosa, la categoria serà més competida i tindrà més talent, però el nostre equip té experiència en lligues superiors i és jove, així que ens plantegem metes agosarades.

Com és patir de zero?

La intenció era fer un canvi de cicle total. Després d’acabar la temporada, el club ha decidit començar de zero i canviar la perspectiva. Jugadores que ho han donat tot per l’AB Premià han deixat de formar-ne part i això ens obligava a buscar totes les posicions de pista i fer un equip completament nou. Hem hagut de fitxar molt. I el cert és que estem contents perquè hem pogut incorporar a totes les jugadores prioritàries. Totes les que volíem.

Com se les convenç? No deu ser fàcil, amb la de clubs i competència que hi ha.

És entrar al mercat i conèixer gent. Portem molts anys treballant i se’ns coneix. Tenim aquesta sort. Som sincers i coherents amb les jugadores: Expliquem que som un club molt limitat en recursos econòmics i això fa que ens centrem en l’aspecte humà. El cos tècnic, amb l’Isaac al capdavant, té molta experiència. El projecte Premià agrada i l’escut de l’AB Premià té molta història i és molt valorat. És cert que tenim aquest valor sota mínims, però estic segur que podem tornar a ser un equip de referència al Maresme.

Parlem de les noves incorporacions. Són jugadores que ja han jugat a Primera o heu buscat projecció jove?

Hi ha de tot. Tenim una jugadora que ha competit en aquesta recta final de temporada per ser a Lliga femenina 2. I d’altra banda, n’hi ha una altra que ve de Tercera Catalana, sense gaire experiència, però que tenim clar que ens aportarà moltíssim. Bàsicament hem incorporat jugadores joves, que casen amb el nostre estil de joc: molt de ritme, intensitat defensiva i que donen importància al joc col·lectiu. I hem tingut la sort d’aconseguir-ho.

La plantilla és equilibrada. Heu optat per reforçar alguna posició davant d’una altra? Ho dic per les característiques de la competició.

La idea és sortir amb una base, quatre exteriors i quatre interiors. Jugadores que estaran reforçades per les components del sènior B i també per les júnior, perquè també volem que estiguin en doble dinàmica.

Podem concretar noms?

Tenim ja les jugadores confirmades. La jugadora base que volíem és l’Anna Benedicto, que ha estat fent fases per jugar a lliga 2 amb el Cerdanyola. Una jugadora que fins ara estava de rotació i, tot i que té 20 anys, té molta experiència, així que ens aportarà moltíssim.

A nivell exterior hi ha la Miriam Moreno: jugadora de Lliçà, una tiradora. Molt intensa en defensa i un caràcter molt guanyador. Ens interessava molt trobar una tiradora, perquè volem anotar molt des de línia exterior.

També hi haurà l’Andrea Vidal, jugadora que ha quedat subcampiona d’Espanya dues vegades i és campiona de Catalunya amb la Unió Esportiva Mataró de la generació del 96. Perfil espectacular, amb molt de talent i tècnica individual. Una jugadora d’equip, que és freda, però que li agrada tenir les pilotes importants. Ens ajudarà moltíssim.

Laia Rubio, una jugadora que ha estat al Sant Adrià, que ha jugat a Copa Catalunya amb l’Unió Esportiva Mataró. Campiona d’Espanya júnior i molt important en un rol d’equip.

L’Emma Barceló serà un altre dels grans fitxatges. Ve del Sese, de Copa Catalunya. També campiona d’Espanya amb el Sant Adrià ara fa tres anys. L’Emma és capaç de fer uns 14-16 punts per partit de mitjana.

Si parlem de joc interior, hi haurà la Berta Plandolit, jugadora de Tercera Catalana, interior de 1.80, dinou anys, que serà, crec, una de les sorpreses de la temporada. Està treballant molt bé i és una aposta que ens està sorprenent moltíssim.

També hi ha l’Andrea Prados, una vella coneguda que torna a casa i aquest any ha aconseguit l’ascens a Copa Catalunya amb l’AE Boet. Tenia clar que volia repetir la fita amb el sènior femení de l’AB Premià.

L’Helena Buscató és una interior, que ens ajudarà molt en tasques de rebot i en les defensives. Té experiència a la categoria i tenim clar que ens donarà minuts de qualitat. Una jugadora d’equip, que serà important

També tindrem la Núria Yela, que és una jugadora que torna al club. Porta una anys sense competir, però l’hem vist amb moltes ganes de tornar a jugar. És una jugadora diferent, degut a la seva alçada, però tenim la seguretat que ens donarà molt bons minuts tant ofensivament com en el rebot i en l’efecte d’intimidació

Jugadores en general molt joves.

Sobre els 20 anys. La més veterana en té 25, així que hem aconseguit formar l’equip que volíem. Projecció i talent. Un sènior amb recorregut que pugui treballar poc a poc per anar assolint objectius. Realment crec que ens faran passar grans tardes de bàsquet.

Què hi diu el cos tècnic, que serà l’encarregat de dirigir-ho tot?

N’espero molt. L’Isaac Champer i jo portem treballant junts molts anys i ho portarà sense problemes. Ens faran passar grans tardes de bàsquet segur i l’objectiu és recuperar a l’afició que havíem tingut fa un parell de dècades i que tornin a omplir el Pavelló. En Jordi Bonamussa serà el segon tècnic, exjugador del Premià. Una persona que ens ajudarà a complementar la figura de l’Isaac. A més, tindrem a la Carme, una històrica del club. Era la nostra prioritat: que la gent de Premià torni i se senti seu el club. Hi ha massa gent repartida pel Maresme, i volem que sàpiguen que poden tornar a casa.

Com va l’aclimatació?

Portem tot el mes de juny entrenant amb l’equip nou. Sobretot per a què les jugadores es coneguin. Moltes d’elles s’havien enfrontat o havien coincidit en algun equip, però el cert és que la majoria no es coneixia, així que volem que hi hagi una aclimatació correcta i crear les sinèrgies adequades per començar a guanyar a partir del setembre.

A més, aquest any creem el sènior B.

Exacte. Aprofitem que cinc jugadores juniors passen a ser sènior: Marta Coronado, Judit Lirio, Paula Blàzquez, Laura Martínez i Laia Ascaso. A elles s’uneixen la Geo Lincoln, la Laia Sales i l’Alicia Moreno, que fins ara estaven a la primera plantilla i a més, incorporem la Mar Acién i la Marina Oliana, a part de dues cares noves. Està pensat per a que les jugadores estiguin preparades per ajudar al sènior a aconseguir els èxits.