Perdiguero: “L’equip sènior pot aconseguir el que es proposi”

El sènior masculí de l’AB Premià jugarà a Segona Catalana. En els últims anys, han esatat diverses les ocasions en què l’equip ha volgut fer-se amb l’ascens, però sempre s’ha quedat a les portes. Per sort, la Federació ha permès als premianencs ocupar una plaça vacant a Segona. Una temporada que vindrà marcada per canvis, però els més importants són a a la direcció de la banqueta. Després de la marxa del Xavi Martín, el club ha escollit Rafa Perdiguero com a la persona indicada per a dirigir les regnes de la banqueta sènior. Aquestes són les impressions del nou tècnic. 

Il·lusió i ganes de començar la nova etapa a la banqueta sènior?

La veritat és que tinc moltes ganes. Després de gairebé tres anys sense portar sèniors i sis sense fer-ho en un vestidor masculí, estic desitjant posar-me a treballar el més aviat possible. És un repte.

Aquest equip s’ha quedat a les portes de l’ascens a Segona dues vegades. Ara té una oportunitat de consolidar-se a aquesta nova categoria.

Hem estat lluitant per pujar els últims anys i per petits detalls no s’ha pogut aconseguir. Aquest temporada intentarem modificar alguna cosa per fer-nos amb el repte de mantenir la categoria. Portàvem temps perseguint l’ascens i ara caldrà adaptar-se a la Segona Catalana..

Tu que ho has pogut veure des de fora, potser pots aportar solucions diferents

Suposu que sí. Des de la graderia els partits del sènior es veuen diferent. Tot i la magnífica feina d’en Xavi Martín, pujar depenia de detalls. Aquesta temporada vam tenir una mala ratxa de tres derrotes consecutives abans del mes de desembre i això ens van marcar la temporada. Intentarem treballar i trobar complicitat entre cos tècnic i jugadors per poder rendir al màxim. L’AB Premià no es mereixia estar a Tercera Catalana.

Es curiosa la reflexió: mala ratxa per tres partits partits. El que demana la categoria és perfecció absoluta.

En una lliga tan complicada, en què només puja el primer directe i el segon ja depèn de descensos compensats, si tens un mal mes, com ens va passar a nosaltres, i perds tres partits, pràcticament t’acomiades de la primera plaça i de pujar directe. També és cert que el sènior masculí aquesta temporada va jugar sis pròrrogues i només va endur-se’n una. Mala sort, perquè només que se n’haguessin guanyat dos o tres hauríem pujat a Segona abans. Jo he demanat compromís per estar el més amunt possible i evitar patir.

 Actualitzem plantilla, Rafa. Baixes, renovacions i cares noves.

En principi no hi ha cares noves. Ha vingut gent a provar, però no hem incorporat ningú. La plantilla és la mateixa que la temporada passada, menys en Marc Vujadinovic i l’Adrià Muñoz. En Marc va patir una lesió a l’espatlla i l’últim dia d’entrenament veia que li feia mal i no es veia amb cor de continuar. Pel que fa a l’Adrià, se li va oferir fitxa sub25 i dinàmica sènior, però ell va creure convenient no acceptar-ho, perquè porta molts anys al primer equip, així que s’ha decantant per un altre projecte.

Això vol dir que la plantilla era llarga.

És un equip que va començar amb 13 jugadors sèniors. 12 més un sub21. Van tenir la baixa de l’Aitor Buch, però tot i així era llarga. Ara en tenim 11, però encara podriem incorporar algú. Creiem que l’equip que tenim pot competir sense problemes a Segona. Podem fer les coses bé si ens ho proposem. Potser va faltar compromís per entrenar i això són coses que toca millorar. També en Guillerme, brasiler, ens podria ajudar aquest any. El curs passat no va poder aportar tot el que té, perquè va arribar un pèl tard. Té la intenció de continuar, però té un problema a nivell laboral, així que esperem que se solucioni i pugui jugar amb nosaltres.

Com motivaràs l’equip a partir d’ara?

La qüestió és estar al cent per cent. Guanyar partits i treballar fort. Una cosa porta a l’altra. Cal jugar el partit del cap de setmana segurs que el guanyarem. Podem estar el més amunt possible i jugar bé. Amb treball i compromís podem fer tot el que ens proposem. Molts jugadors podrien competir a categories més altes, però tenim la sort de tenir jugadors que s’estimen el club i volen seguir a Segona amb l’AB Premià.