Alfonso Gijón: “Volem que els nostres equips siguin competitius i comptin amb les millors eines per ser-ho”

Falten pocs dies perquè tots els equips de l’Agrupació Bàsquet Premià de Mar comencin a competir de manera oficial. Fins ara, només els dos sèniors han encetat la lliga, a l’espera que la resta d’equips inicïin una nova temporada. De fet, aquest cap de setmana tots els equips del club arrencaran la seva competició, així que hem volgut parlar amb el Director Esportiu del club i també coordinador de la vessant masculina, Alfonso Gijón, per conèixer com afrontem la nova temporada 2017/18, saber quins són els principals canvis i apostes de cara al nou curs i valorar els nous objectius marcats.

L’estiu ha estat dur: confecció de plantilles i buscar objectius de futur

Sí. Ha sigut un agost complicat, per totes les noves activitats que hem engegat i per buscar jugadors per tancar plantilles i també tot el staff de tècnics. Busquem canviar el rumb i ho fem, per exemple, amb tecnificacions i nous ‘stage’ de pretemporada i cal tenir-ho tot preparat per començar la temporada amb garanties.

Com han anat els stage?

El cert és que molt bé. Cal fer club i equips, volem preparar bé la temporada i ens ajuda molt poder buscar nous paisatges i que jugadors i entrenadors comparteixin experiències.

Heu fitxat jugadors per la vessant masculina amb ganes de crèixer

Sí. El canvi més significatiu ha estat a la parcel·la femenina. L’Enric Cervera ha fet una gran feina i ha omplert de jugadores els equips que tenien menys efectius. Respecte als masculins, es manté el que ja teníem: hem pogut crear un nou equip premini, però hem lamentat la pèrdua d’un cadet, perquè la majoria de jugadors han marxat a un altre club. La sort és que, en global, tenim un parell d’equips més respecte la temporada anterior.

Nous entrenadors també. Contrastats i amb molta experiencia.

Sí. S’ha buscat a consciència, perquè volem formar als jugadors de base i ensenyar-los a competir. Cal tenir recursos suficients per solventar qualsevol situació de partit per sí mateixos, amb les eines que els hi aporten els entrenadors. Hi ha el cas del Martí Carrera, amb una contrastada experiència a l’ACB. Manel Rovira assumint les regnes del cadet femení, també l’Àlex Prados o gent jove com la Laia Rubio, que entrenarà un mini B. Però no només això. També hi ha una aposta per gent de la casa: Rafa Perdiguero passa a entrenar el sènior masculí. Creiem que el canvi d’entrenadors és bo per al club, cosa que no vol dir que els entrenadors de la temporada pasada no fessin una bona feina, perquè n’estem molt agraits. Això sí, els canvis els hem fet sempre pensant en millorar.

La vessant femenina és a hores d’ara, amb tants canvis, la més il·lusionant.

Bé, depèn. El sènior masculí jugarà a Segona Catalana i això és un repte. És cert que mantenim plantilla, però canviem la metodologia d’entrenaments, així que pensem que es poden fer coses molt bones. A nivell femení, el sènior s’ha renovat completament i el sènior B s’estrena, i n’estem molt contents: amb jugadores de la casa i algun reforç. També cadets i juniors venen molt forts i de la base feia anys que no teníem premini i aquest any podrem tenir-ne un i, sinó un mini B. Hi ha 10 o 12 jugadores per a cada equip de la base, cosa que era molt difícil fins ara i cal felicitar-se per això.

Com us agradaria acabar la temporada?

Respecte als sèniors, volem guanyar. Cada cap de setmana sí o sí, perquè l’objectiu és mantenir la categoria, no patir. I si tenim l’oportunitat, fer-nos amb l’ascens, per què no. A nivell de base, la primera opció és ensenyar. Dins de la formació també cal demostrar que podem competir i guanyar, tot i que la formació serà clau i prioritària. Hi ha tècnics nous que li donaran una altre caire a les formes per aconseguir l’objectiu de guanyar cada setmana.